Globetrotter: 3. Danmark

Globetrotter: 3. Danmark

Mitt absoluta favoritland är Danmark och att plocka ut det bästa av det bästa är ingen lätt sak, men jag ger i alla fall några förslag.

Skagen, den stora sandlådan vid havet, eller rättare sagt, haven, här möter två hav varandra och effekten kan i de rätta väderförhållandena se lite märkligt ut. Det är inte för inte som Skagen figurerar på många danska tavlor, konstnärer stöter man på här och var, och tavelförsäljning runt om är stor. Och har man bara möjlighet, så är det förstås i solsken som man ska besöka Skagen för att få uppleva det berömda ljuset.

Också här är huvudstaden ett intressant resmål, och vill man se en nöjespark som inte bara har roliga attraktioner utan där man verkligen satsat på utseendet så gäller förstås Tivoli. Bara att ta en promenad på området gör en imponerad över vad man kan åstadkomma med blommor och växter för att höja statusen. En annan sevärd och mer mysig stad är Odense.

Danmark innebär förstås också Legoland, värt minst ett besök men räkna med att stå i långa, långa köer under högsäsong. Men som sagt, Danmark lägger sig lätt på topp 3-listan över favoriternas favoritländer, vilket gör att hela landet i sig är sevärt.

Och som tidigare, har du egna danska favoritmål, fyll gärna på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s