Äppel päppel

Äppel päppel

Eftersom våra äppelträd i år bjöd på en skörd på totalt 0 äpplen, var det välkommet att det från flera håll kom stora mängder röda och gröna äpplen. Denhär veckan har det därför lagats både mos och äppelmuffins i långa rader.

Jag passade också på att testa några nya recept innehållande just äpplen och bara för att det önskades, i dethär inlägget, mer recepttest, så kommer en lyckad variant här. De tjocka plättarna passar både stora och små, som en brunch, mellanmål, lättare lunch eller t.o.m som efterrätt:

Äppelplättar

3½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk kanel
1 ägg
2 1/4 dl mjölk
3 skalade och rivna äpplen
1 tsk smör

Blanda mjöl, socker och kanel i en skål och gör en grop i mitten. Vispa ägg och mjölk, häll blandningen i gropen. Rör försiktigt ihop ingredienserna med en träslev tills de blandats helt. Rör ner de rivna äpplena.

Värm smöret i en teflonpanna tills det smälter och börjar bubbla. Tillsätt några matskedar plättsmet och låt rinna ut till cirklar. Stek varje plätt ca 1 minut, vänd och stek på andra sidan tills plätten är helt genomstekt. Avnjutes varma tillsammans med äppelmos eller lönnsirap.

(Receptet en egen variant av Äppelpannkakor med lönnsirapssmör, ur boken Brunch läckert för lediga dagar)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s