Rutinen och veckans goda

Rutinen och veckans goda

Vardagen har börjat och vi har återgått till rutinerna, det är morris, förskola, eftis, dagis, jobb och tider som ska passas. Väckarklockor som ringer och sömniga barn som ska väckas. Det är tandläkarbesök, hälsokontroller, mat som ska handlas, böcker som ska lämnas in, ryggsäckar som ska packas, golv som ska dammsugas, tvättmaskiner som ska startas, kalas som ska planeras men nånstans där mitt i stressen och vardagen så finns ändå charmen med just den vardagliga rutinen.

Med vardagen följer också den där samma halvtråkiga matlagningen, för även om jag gillar matlagning så nog är just vardagsmaten trist och ett nödvändigt ont. Här och där pågår intressanta matutmaningar och på TV4 har äntligen en ny säsong av Sveriges mästerkock börjat och då passar det bra att också själv leta nya recept i ett försök att piffa upp och variera vardagsmaten. Jag siktar på att testa enkla, billiga och/eller hälsosamma maträtter med den gemensamma nämnaren att de ska vara smakrika och framförallt goda. Först ut, i Veckans goda, är en variant på dethär receptet.

090113

Currypasta med bacon
(4 port)
ca 10 tagliatellenystan
1 paket bacon
200 g grillad kyckling
1 dl strimlad purjolök
2 äpplen
2 tsk curry
smör
3 dl turkisk yoghurt

Koka pastan. Strimla baconet och knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Grovstrimla purjolöken, skala och tärna äpplena. Skär kycklingen i små bitar. Fräs äpplen och curry i smör några minuter och rör i bacon och grillad kyckling. Rör ner turkisk yoghurt i pastan. Strö över bacon, kyckling, purjolök och äpple.

2 reaktioner på ”Rutinen och veckans goda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s