Appar för de mindre

Appar för de mindre

Liksom när det gäller allt annat ska förstås dottern göra allt som också storebror gör, det här gäller också att spela på iPaden. Nedan några tips som passar bl.a de yngsta.

190213 190213-1

Peekaboo, ett tittutlek som lämpar sig för de riktigt små. Spelaren väljer en av tre figurer och får sen leka tittut. Bilderna är fina och figurerna ser snälla ut, men för de lite äldre barnen är det här ett spel som snabbt förkastas. Dottern gillade figurerna men tröttnade dock snabbt på det enformiga spelet.

190213-2 190213-3

Språkinlärning är aldrig fel och kan finskan kopplas ihop med nöje så är det förstås ännu bättre. Sanapeli är helt enkelt bilder i kategorierna djur, instrument och leksaker, spelaren väljer en kategori och väljer sen fritt bland bilderna och får höra det finska ordet för den valda bilden.

190213-4

Muistipeli hör till samma utvecklare som ovan och kategorierna är också de samma. Spelet är ett traditionellt memoryspel men bilderna benämns på finska. Svårighetsgraden kan regleras med antal kort.

190213-5

Firefighter, en annan typ av målarbok. Haren kan målas med eller utan brandmanskläder. Välj en färg och klicka sen på den del som ska målas.

190213-6

Sort & stack, en typ av pussel i varierande svårighetsgrad. Spelaren väljer den figur som ska byggas varefter figuren splittras i delar och spelaren kan sedan bygga ihop bilden tillbaka. Om väntetiden blir för lång, blinkar den del som ska byggas som följande vilket gör att också mindre barn lätt kan bygga också denna typ av pussel.

190213-8

Build a Plane, som namnet säger, handlar det om att bygga en flygande farkost. Spelaren väljer först att bygga farkosten tillsammans med Kate eller Harry och får sen utifrån olika alternativ skapa ett annorlunda flygplan. När farkosten är klar är det dags för provtur, en provtur som får en extra dimension då spelaren kan klicka på olika delar och bilder och på så sätt få saker att hända eller låta.

Intresserad av mina tidigare appförslag? Kika in här eller här. För ännu mer appförslag med mer utförliga recensioner, kika in här.

2 reaktioner på ”Appar för de mindre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s