Äppel, päppel mums

Äppel, päppel mums

Vem sa att man inte kan ha nytta av Facebook? En av mina Facebook-vänner hade testat och länkat till ett nytt recept som helt klart lät som om det var värt att testa (Tack A för ditt tips!). Jag gjorde som vanligt min tolkning av originalreceptet och det blev så, så gott och dessutom snabbt och enkelt att laga. Så för dig som har några extra äpplen över, testa det här:

050913Äppelsirap/-mamelad

10 äpplen
3 dl vatten
4½ dl socker

Skär äpplen med skal och allt i större bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka äpplen mjuka i cirka 30 minuter. Häll i sockret och koka 5 minuter. Häll blandningen genom en sil och koka upp vätskan till en segare konsistens (sirap). Om du istället kokar vätskan en stund blir blandningen mer som marmelad. Kom ihåg att vätskan stelnar något då den svalnat. Häll upp glasburkar.

Servera på glass, som fyllning i tårtor eller på (salta) kex.

2 reaktioner på ”Äppel, päppel mums

    1. Ojoj, tankarna och tangenterna följde inte riktigt med igår, men nu har jag justerat texten lite, tack för att du påpekade det konstiga! För marmeladkonsistens, lät jag sirapen koka ca 15 minuter, men för sirap räcker det att bara koka upp vätskan. Tack än en gång för det smaskiga tipset 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s