På begäran: Kinderrutor

På begäran: Kinderrutor

Då det kommer till påskägg så finns det en klar favorit, så då Mamma Jezzica tipsade om ett recept som påminde om dessa ägg var det förstås självklart ett recept som måste testas.
20140427-130810.jpg
Originalreceptet hittas här och min variant här nedan.

Kinderbitar

Botten:

3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakaopulver
1,5 dl kokande vatten
150 g smält smör
2 ägg

Smörkräm:

75 g smör
2,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1äggula

Glasyr:

200 g Marabou mjölkchoklad, smält
ca. 40 g vitchoklad, smält

1.Ställ ugnen på 200°C. Rör ihop alla torra ingredienser. Smält smöret tillsammans med vattnet och låt svalna en stund. Tillsätt smörvattnet i de torra ingredienserna och rör om. Tillsätt ägg och blanda tills smeten är jämn. Häll på en bakplåt ca. 25×35 cm, med bakplåtspapper i och jämna till. Grädda i ugnen i 25 minuter. Låt svalna helt innan man smörkrämen tillreds.

2.Vispa mjukt smör och florsocker samman. Tillsätt lite florsocker i taget. Tillsätt nu äggulan, och vispa krämen en stund. Bred ut krämen jämnt över botten och ställ sen i frysen medan glasyren tillreds.

3.Smält chokladen. Ta botten ur frysen och häll hälften av chokladen över ena halvan av botten och jämna till, gör sedan samma på andra halvan av botten. Ställ igen en stund i frysen, medan vitchokladen smälts.

4.Smält vitchokladen och spritsa sedan mönster på kakan och ställ i kylen i väntan på bjudning.

4 reaktioner på ”På begäran: Kinderrutor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s