Gå-bort-present: Godaste fröknäcket

Gå-bort-present: Godaste fröknäcket

Tidigare under våren fick jag ett recept på ett enkelt och gott fröknäcke. Det här har sen dess hunnit figurera vid ett antal middagar och buffébord. Med tanke på att det är glutenfritt passar det dessutom till de flesta. Idag får det fungera som gå-bort-present.

Glutenfritt fröknäcke
(2 plåtar)
3 dl majsmjöl
1 1/2 dl solrosfrön
1 1/2 dl sesamfrön
3/4 dl linfrön
3/4 dl rypsolja
3 3/4 dl kokande vatten
flingsalt

Rör ihop alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper på två plåtar, och fördela smeten på plåtarna. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla ut. Strö över flingsalt och sporra i lämpliga bitar. Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluftsugn, 150 grader i ca en timme.

IMG_1871.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s