Spelglädje

Spelglädje

Inspirerad av Petra och hennes inlägg om sällskapsspel tänkte jag passa på och samla våra favoritspel. Många av de spel som spelas hemma hos oss finns i lång utsträckning på surfplattor men trots det spelar vi en hel del också på traditionellt sätt. Eftersom jag är en vän av olika typer av listor, kommer här en 5-i-topp lista över spel som vi just nu spelar tillsammans med femåringen.

1. Didi dotter
Det nyaste spelet och den absoluta favoriten. Här gäller det att leta fåglar, samla ägghalvor och fylla sin ägglåda. Spelet är roligt både för yngre och äldre och tränar bl.a. snabbhet och minne.

IMG_2804

IMG_2803
2. Barnalias
Ett julklappsspel som har spelats massvis med gånger och varje gång förvånas jag över hur duktig dottern är på att förklara orden på ett finurligt men rätt sätt. Här gäller det att kunna prata, förklara och lyssna.

IMG_2810

IMG_2813
3. Rapelli
Bambuträdet som kryllar av färgglada maskar och där det gäller att samla på sig så många maskar som möjligt. Här tränas logiskt tänkande, liksom orsak och verkan.

IMG_2787

IMG_2788
4. Hoppsan
Ett sällskapsspel som kombinerar lek, minne och rörelse. Här gäller det att hoppa, krypa eller springa till det rätta kortet. Korten ska ligga en bit ifrån själva spelet så att det blir en lagom sträcka att röra sig på.

IMG_2796
5. Hyveltjuven
Ett spel som har hängt med länge och som fortfarande är lika roligt. Här gäller det att samla ihop kort så att de tillsammans bildar en hel figur. Också här tränas samband, orsak och verkan, ge och ta.

IMG_2806

IMG_2807

Gillar du nåt av ovannämnda spel?

4 reaktioner på ”Spelglädje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s