Sakta men säkert närmar vi oss höstens kalassäsong och därför passade det extra bra att kombinera kalashelgen med en running dinner.

imageTemat för middagen var att någon av ingredienserna skulle ha plockats, fiskats eller fångats själv.

imageEftersom vi varken jagar eller fiskar var det självklart att vi skulle välja att ”plocka” något. För vår del blev det blåbär, potatis och gräslök: en fördrink och en förrätt.

imageFör barnen dukades ett underlägg med hösttema fram, en bild som de själva kunde måla i väntan på nästa hus och nästa rätt.

imageSom vanligt blev det en lyckad kväll med mycket god mat och dricka. Huvudrätten var speciell och mycket god, vem kunde ana att andkött var så gott!? Och efterrätten var en ljuvlig blandning av bland annat vitchoklad och bär, mums. Kvällen avslutades strax innan alla barn somnade, vid det laget hade det hunnit bli både lek och bus för barnen och många glada skratt, kortspel och språkbad för oss vuxna.

Annonser