Etiketter

,

Ledig dag och perfekt för ett recepttest lagom till fredagsmyset. En enkel och god variant på fröknäcke.

  
Fröknäckesticks

25 g jäst

2 dl vatten

0,5 dl rapsolja

1 tsk salt

1 msk honung

3 dl vetemjöl

2,5 dl speltmjöl

vatten

sesamfrön

flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37 grader och häll sedan på jästen. Rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt olja, salt och honung. Blanda ner mjölsorterna, rör om till en deg. Knåda sedan degen, dela upp i två delar och kavla ut till plåtstorlek. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och lägg den utkavlade degen på plåtarna. Sporra degen till smala sticks, nagga med gaffel, pensla med vatten och strö över sesamfrön och flingsalt. Grädda 10 min. När båda plåtarna har gräddats, skär loss sticksen från varandra och ställ in plåtarna en stund på eftervärmen. Nu har du knapriga och goda sticks, lagom att avnjutas till fredagsmyset.

Annonser