I sagornas värld

I sagornas värld

Årets sportlovsresa gick också i år till vårt västra grannland och på barnens begäran blev det en kryssning med de blåvita båtarna. Som vanligt, och numera som regel, blev det en resa med smärre förhinder, men trots allt lyckades vi uppleva en massa skoj. God mat, god dryck, bollhav, shower och nya utflyktsmål. Första natten på båten tillbringades oplanerat på första parkett då Antti Tuisku drog igång en show strax utanför vårt hyttfönster.

   
 
Timmarna i Stockholm tillbringades på ett soligt Djurgården, i närheten av Nordiska museet.

  
Första stoppet blev i sagornas värld, Junibacken. Karlsson på taket, Mamma Mu, Mulle Meck, Alfon Åberg, alla fanns de där.

   
 
Villa villekulla, Muminhuset, små stugor att gå in i, kända figurer att kolla på, men bäst var helt klart sagotåget, som tog oss på en tur genom några av Astrids Lindgrens mest kända sagor.

   
    
  
Dottern var kanske den som hade störst utbyte av besöket men det fanns ändå något för alla, och sagotåget var minst sagt välgjort.

  
Det andra stoppet blev i en byggnad i närheten, nämligen Aquarium vattenmuseum. Och som jag anat var det sonen som hade störst intresse av detta ställe, även om dottern var mäkta intresserad av sjöhästarna. I övrigt var det kloaken och hajtunneln som var roligast att upptäcka. Har på känn att barnen var supernöjda med resan, speciellt då den kunde kombineras med bubbelbad på båten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s