I matematikens värld

I matematikens värld

Det vankas matteprov för sonen imorgon och för att inte enbart behöva räkna tal i boken eller fylla i hemmagjorda prov, varierade vi övningarna med ett par appar.

  
Bugsy’s math quest, testar division och multiplikation i en blandning av roliga figurer och ett relativt högt tempo. Spelaren samlar poäng och bonuspoäng och får ett diplom/betyg efter varje avklarad nivå och kan därmed fortsätta till nästa nivå.

  

I Math to the rescue, räknar spelaren plus och minus och räddar på samma gång en massa hjälpbehövande figurer. Det går att ställa in både språk, tid och svårighetsnivå. Här övas huvudräkning med både höga och låga tal.

Då den äldre får spela och öva så vill förstås också den yngre göra motsvarande.

 
Mathlandia passar bra för den lite yngre räknaren. Här gäller det egentligen bara att peka på figurerna, spelet visar tydligt vilka figurer som spelaren ska välja varefter spelet räknar ut talen, dock med hjälp av spelaren.

  
I Happi 123 finns flera möjligheter för den yngre spelaren, lättare och svårare nivåer, helt utifrån egna förutsättningar. Spelaren kan räkna på fingrar, räkna med tärningar eller t.ex placera ut dominobrickor i rätt följd.

  
Vill man vara två som spelar/räknar tillsammans, rekommenderas Tio kompisar. Också här finns flera möjligheter med både enklare och svårare övningar, tillräckligt intressant som tidsfördriv en stund.

2 reaktioner på ”I matematikens värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s