Etiketter

,

Efter en hel vecka i Split är det äntligen dags att checka ut från hotellet och åka hem till de mina. Efter att ha pratat och lyssnat till engelska från morgon till kväll, nätverkat, ingått nya samarbetsavtal, lyssnat till presentationer, ätit oväntad god mat, besökt nya platser, umgåtts med nya bekantskaper från Tyskland, England, Österrike, Bulgarien osv är det dags att säga hejdå och samtidigt, vi ses igen!


Må vara att själva hotellrummet inte var något extra, guldmönstret till trots…


…men utsikten och omgivningen var det inget större fel på.


Och efter några dagar i Split kommer här några snabba reflexioner:

1. Kroaterna måste vara några av de mest artiga, vänliga och serviceminded personer som finns. Stolta med huvudet högt, men alltid beredda att hjälpa. Säger du dessutom något på kroatiska får du garanterat pluspoäng.

2. Diocletian’s palace är ett definitivt måste i Split. Känslan av att yra omkring i labyrinten av gränder är oslagbar. Varje gång ser du garanterat något nytt.

3. Smaka glassen, vinet och burek men glöm inte fisken och skaldjuren! Den grillade fisken med olivolja och vitlök är superb! 

4. Du får mycket för pengarna, oberoende om det handlar om mat, dricka, kläder eller annat. Portionerna är många gånger överdrivet stora, men priset är å andra sidan ovanligt lågt. 

5. Man bara MÅSTE åka hit igen!

Annonser