Etiketter

, ,

Igår var det tjo och tjim hemma hos oss. Dottern som nyss fyllt sju år kalasade tillsammans med tio kompisar och temat för årets fest var Pokémon discokalas. 


Med Pokémon som tema så var det förstås självklart att gästerna först måste leta fram några figurer. Tolv Pokémonfigurer gömde sig utomhus bl.a. på husväggarna, terassräcket och lekstugan. Utrustade med varsin minificklampa rusade barnen omkring i jakten på figurerna. När alla bilder var upphittade var det dags för Pokémonbingo.


Kalaset fortsatte med paketöppning och istället för den traditionella snurra flaskan, körde vi en variant där alla paket skulle skickas runt i en ring medan musik spelades, då musiken stannade fick dottern öppna det paket som hon just då hade i händerna. Lite klurigt i början att sända runt paketen, men det blev lättare ju färre paket som återstod.

Efter paketöppningen var det dags att hugga in på ”kalasmaten” och efteråt avslutades kalaset med disco. Barnen dansade ivrigt och rätt ofta sjöng de dessutom med i låtarna. Ljudnivån var hög, belysningen dämpad, dansgolvet fullt med skrattande barn och flygande ballonger. Behöver knappast säga att dottern var supernöjd med sitt kalas och alla fina presenter!

Annonser