Danmark tur och retur

Danmark tur och retur

Egentligen var planen för årets sommarsemester, att åka till de norra delarna av Norge, men eftersom prognosen visade snö och kyla ändrades planerna. Valet stod mellan södra Norge och Danmark och då vädret visade sig se bättre ut i Danmark var det dit vi bestämde oss för att åka då vi väl kommit över till Stockholm.

Husvagnssemester innebär en hel del timmar i bil och vill man inte hålla sig på motorvägarna utan istället köra på mindre vägar där det finns något att se på, tar det självklart betydligt längre. Ett nödvändigt stopp, innan vi körde till Malmö, var förstås fina Gränna. Regnet smattrade mot rutorna men det hindrade oss inte från att besöka ett av många ställen som tillverkade polkagrisar.

Att vi i år reste mitt i semesterperioden märktes mycket väl, det var många campingplatser som var fullbokade men trots det lyckades vi hitta några riktigt bra ställen både i Sverige och Danmark.

Så mycket som möjligt valde vi att åka på små slingriga vägar, genom vackra små byar, runt i hundratals rondeller och genom vacker natur. Husen var vackra, trädgårdarna fyllda med blommor och mängder av hästar stod i sina hagar. Vi pausade där vi tyckte och tog dan som den kom.

Redan från början hade vi sagt att vi åker dit vädret är vackrast, därför bestämde vi oss för att pricka in en solig dag på efterlängtade Legoland. Naturligtvis var vi inte de enda som gjort det, köerna var långa och vi blev tvungna att köa både för att åka i de olika attraktionerna och för att få mat. Tiderna i köerna varierade mellan 30 och 50 minuter och att hinna åka i allt man ville var en ren omöjlighet.

Eftersom vi rörde oss rätt nära tyska gränsen, bestämde vi oss en dag för att åka till Tyskland. Också här valde vi att köra på småvägar i några timmar innan vi tillsist bestämde oss för att svänga upp till Flensburg igen, shoppa lite och sen återvända till Danmark.

I och med att regnmolnen hopade sig över Skagen, som vi annars gärna skulle ha åkt till, bestämde vi oss för att ta sikte på Sverige och Öland istället. Vi kunde snabbt konstatera att det var helt rätt beslut. Solen sken och vi kunde njuta av en solig dag i den kungliga trädgården vid Solliden, njuta av godaste lunchen i Borgholm, klättra på raukarna i Byrum och äta glass på Sveriges största glassgård.

Någon båtbiljett för hemresan hade vi inte bokat, vilket kändes som en stor lättnad. Vi kunde köra hur vi ville och inte hela tiden ha ett visst datum att anpassa oss efter. Svårigheten var förstås sen att få tag i biljetter men å andra sidan hade vi räknat med att i värsta fall bli tvungna att köra runt. Lyckligtvis lyckades vi få tag i biljetter och efter en snabb sväng in i Kalmar tog vi sikte på Kapellskär för att följande morgon åka över till Nådendal.

Elva dagar efter den tidigarelagda starten och drygt 3500 km senare, kom vi hem och som vanligt hade alla redan nästa reseförslag i tankarna!

4 reaktioner på ”Danmark tur och retur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s