Etiketter

Första arbetsveckan avslutades med ett migränanfall men dess förrinnan hann veckan bestå av mer roligt program som scouthajk för sonen, kompisträffar och ”firande” av bröllopsdagen.

Eftersom blåbären finns nära tillhands har det bakats en del de senaste veckorna. Egentligen har jag redan en favorit när det kommer till blåbärspajer, men trots det är det alltid kul att testa nya varianter. Den här enkla pajen har blivit en av sommarens favoriter. Två varianter på samma paj – helt beroende på tycke och smak.



En blåbärspaj – två varianter

4 dl blåbär
2-3 msk potatismjöl
150 g smör
1/2 dl sirap
1 1/2 dl socker
3 dl kokosflingor ELLER 3 dl havreflingor
1 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda blåbär och potatismjöl och bre sen ut i en pajform. Blanda ihop resten av ingredienserna och fördela sedan över blåbären. Grädda 25-30 min. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Njut!

Annonser