Från morgon till kväll

Från morgon till kväll

Idag körde konferensen igång på riktigt.


Det blev en dag med föreläsningar och sessioner och så förstås en öppningsceremoni. I år var det Sally Kohn som stod för de inledande och tankeväckande orden.

Kännetecknande för de här dagarna är väskorna som alla bär omkring på, men de som syntes allra bäst idag var nog de som ståtade på höga styltor.

Strax innan klockan fem var sessionerna och alla möten avklarade och arbetsdagen kunde avslutas. Solen sken och också idag var det kring 30 grader. Vi passade på att turista lite i stan. Vi hoppade av den totalt proppfulla bussen och vandrade omkring utanför FN:s huvudkontor och fascinerades på samma gång av den enorma stolen ”Broken Chair”.

Är man i Genève måste man förstås se en av världens största fontäner.


Och eftersom vi från hotellet fått ett kort som bjöd på fri transport, inte bara med buss, spårvagn och tåg utan också med vissa utvalda båtar, så blev det en kort båttur tvärsöver sjön.

Sen gick vi, gata upp och gata ner, uppför branta backar, förbi designaffärer och lyxhotell, på kullerstenar, utanför gamla kyrkor, förbi extremt dyra bilar och diverse gatuförsäljare. Slutligen kunde vi pusta ut och avsluta kvällen med en japansk middag.

Imorgon väntar fler sessioner och mer möten och diskussioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s