Adiós Albir

Adiós Albir

Det var tidig torsdagsmorgon då vi styrde bilen mot flygfältet, vidare med flyg till Spanien och sen in i den väntande hyrbilen som vi styrde mot Albir, semesterorten för årets höstlovsresa. Costa Blanca-kusten visade sig inte från sin allra varmaste sida, men det var fint ändå.


Eftersom vi befann oss ca 70 km från svärföräldrarna, passade vi på att på fredagsförmiddag överraska dem med besked.

Det blev en promenad runt sjön med de många flamingosen och ett besök till saltmuséet. I närheten av campingen i Santa Pola finns en hel del saltberg som vi också hann se.


En av dagarna då vädret var rätt trist och grått styrde vi bilen norrut och promenerade i närheten av den stora klippan som tidigare varit gömställe för sjörövare. Vägarna som var slingriga men vackra gick bokstavligen in i bergen.

Söndagen tillbringade vi igen i Santa Pola och det blev både bassängbad och ett besök till borgen Santa Barbara med utsikt över Alicante.

Måndag var solig och varm och vi styrde upp i bergen. GPS:en jäklades och ibland var det bara att inse att den väg som började som bred asfaltväg, blev smalare och smalare tills det inte gick att möta någon och sen kunde vägen inte längre kallas väg utan mer som en bred sandig stig, ja och då var det bara att vända om och leta upp en annan väg.

Första stoppet för dagen var ett vackert vattenfall, Fonts d’Algar.

Konstigt nog såg vi också en och annan dinosaurie.

Bilturen fortsatte sen till mysiga Guadalest med den otroliga utsikten.

På tillbakavägen var de mer motorintresserade i familjen uppslukade av motormuséet.

Sonen fyllde tolv och vi drog iväg till Santa Pola igen där det vankades både mat, tårta och presenter.

Vare sig vi ville eller inte så blev det dags att packa ihop och säga hejdå till hotellet. Hotellet där bananer växte utanför dörren, där vattnet var iskallt men ändå lockade till bad och plask och hotellet där man tog Halloween på allvar.

Solen steg upp precis när vi anlände till flygfältet, värmen steg lagom tills att vi klev på planet, väl framme i Finland väntade solnedgång och regn. Med en temperatur som stundvis låg på noll grader kändes helt befogat att börja drömma om nästa semesterresa.

2 reaktioner på ”Adiós Albir

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s