Vilken vinterdag!

Vilken vinterdag!

De senaste veckorna/dagarna har vädret vacklat lite hit och dit. Det har varit mängder av snö, det har varit regn och slask, det har varit solsken och kalla vindar. Men som på beställning, så dalade snöflingorna ner, temperaturen låg på några lagom minusgrader och vi från Hem och Skola-styrelsen kunde genomföra den inplanerade vinterdagen.


Medan fattiga riddare tillverkades på löpande band fick jag som ordförande äran att inleda programmet med två lekar. Det blev två typer av stafetter, barnen mot de vuxna. Snöhinkar skulle fyllas och även om barnen fick en större hink och de vuxna en mindre, så var det ju det lilla kruxet, att de vuxna blev tvungna att springa med en badboll mellan benen. Barnen gick segrande ur leken!

På begäran hade jag fått två specialskidpar tillverkade för dagen och med tre barn på ett skidpar och tre vuxna på de andra skidorna blev det en samarbetstävling om vilket lag som kom först i mål. Barnen vann igen!


Sen var det fri samvaro och mer snöskoj som gällde, vissa åkte pulka, några grävde tunnlar i snön, en del byggde snöfigurer och många mumsade fattiga riddare och umgicks. Med andra ord så blev det en bra vintersöndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s