Lunchgott till helgen

Lunchgott till helgen


Helgen närmar sig och vad passar väl bättre än att göra en god lunchvåffla? Enkelt och gott och dessutom nåt som kan varieras enligt eget tycke och smak.

Lunchvåfflor
(6-8 st)

Ingredienser:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 dl mjölk

Tillbehör:
Sallad
Gurka
Fetaost
Granatäpple
Dressing och/eller olja

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop övriga ingredienser till våffelsmeten. Häll ner det smälta smöret och vispa till en jämn smet. Låt våffelsmeten stå och svälla ca 20-30 min. Förbered tillbehören. Skär upp sallad, skiva gurkan och skär fetaosten i små kuber. Skär upp granatäpplet.

Starta våffeljärnet då smeten vilat klart. Pensla med smör innan du gräddar första våfflan. Rör om i våffelsmeten innan varje våffla. Grädda våfflorna gyllene. För att få våfflorna frasiga, placera dem en och en på ett galler. Lägg upp våfflorna på tallrikar och lägg på sallad, gurkskivor och fetaost. Strö över granatäpple. Häll på dressing eller olja. Njut! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s